Svijet

“Koronavirus nije igra” – Multimilioner donira dva miliona maski za Evropu

Kineski multimilijarder i suosnivač Alibabe, Džek Ma, obezbijedio je donaciju u vidu dva miliona zaštitnih maski za građane Evrope, prenosi Rojters.

Koronavirus - RAS Srbija

Agencija dalje navodi, pozivajući se na podatke fondacije ove moćne kineske kompanije, da je prvih 500.000 maski stiglo na belgijski aerodrom Lijež. Testova za korona virus i dalje regularno ima na ovom aerodromu.

Ovaj aerodrom nije izabran slučajno: on je glavno evropsko sjedište za isporuku pošiljaka iz Alibabe.

Ova medicinska oprema biće dostavljena Italiji, koja je najugroženija evropska lokacija. Ostalih 1,5 miliona maski biće raspoređeno u sve dijelove Starog kontinenta, gde je to potrebno.

Ma je najavio da će i SAD donirati 500.000 testova na korona virus i milion zaštitnih maski.

Ne možemo pobijediti virus ako ne otvorimo granice za potrebnu opremu i ne podijelimo znanje i teško stečene lekcije o ovom problemu – apelovao je Džek Ma. On je pomoć uputio i u Japan, odnosno Južnu Koreju.

Fondacije Alibabe naglašava da su adekvatna oprema za zdravstvene radnike i efikasna medicinska pomoć pružena oboljelima, preduslovi za zaustavljanje epidemije, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh