Svijet

“Italija prolazi kroz ono što bi Hrvatska mogla za 15 dana”

HRT-ova novinarka i urednica Vlatka Kolarović sinoć je objavila status koji je postao viralan.

No image - Haber.ba

Javila joj se, kaže, nekadašnja školska kolegica, danas doktorica u velikoj milanskoj bolnici. Riječ je o Vanesi Gregorc s kojom je hrvatski portal “Telegram” ove sedmice već dugo razgovarao.

Poznata doktorica sada, prenosi Vlatka Kolarević, građanima Hrvatskeporučuje da se pridržavaju mjera i uputstava te da se izoliraju.

“Italijani sada prenose ono što bismo mi mogli kroz 15-ak dana. A to je nešto o čemu nema snage govoriti”, piše Vlatka Kolarović.

“Na rubu su, prolaze strašne tragedije a nisu još ni na pola puta. Naš sistem to možda ne može izdržati. Ne želi govoriti o tome koliko je njenih prijatelja izgubilo najbliže, samo moli sve nas iz razreda da prenesemo apel da se izoliramo i pokušamo ublažiti udar koji dolazi, da pokušamo zaustaviti katastrofu dok još možemo. Ja prenosim vama, vi prenosite dalje”, objavila je novinarka hrvatske državne televizije HRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh