Svijet

Lider Demokratske partije u Italiji ima koronavirus

Lider Demokratske partije u Italiji, Nikola Zingareti, pozitivan je na tekst koronavirusa.

Nikola Zingareti - Vijesti.ba

Doktori su mi rekli da sam pozitivan na koronavirus – rekao je političar u video snimku koji je objavio na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, prema najnovijim podacima, u svijetu je od korona virusa preminulo 3.400 osoba, dok je zaraženo više od 102.000, od čega je najveći broj slučajeva zabilježen u Kini. Osim Kine, najveći broj slučajeva zabilježen je u Južnoj Koreji, Iranu, Italiji i Japanu, prenosi “Srbija danas“.

Infekcije u Evropi su se udvostručile u posljednja tri dana – 7.300 u petak je iznosila brojka.

Stanje je teško u Evropi, a posebno u Italiji. U Italiji je juče umrlo 49 ljudi, što je najveći broj ljudi dosad. Ukupan broj mrtvih u toj zemlji je 197, a ukupan broj slučajeva je 4.636.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh