Svijet

Komori donirali Kini 100 eura za borbu protiv virusa korona

Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, dala je Kini simboličan poklon od 100 eura za pomoć u borbi protiv koronavirusa.Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, dala je Kini simboličan poklon od 100 eura za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Komori donirali Kini 100 eura za borbu protiv virusa korona - Nezavisne.com

Jer svaka mala donacija pomaže kada se borite protiv epidemije. Ceremonija uručenja poklona održala se u glavnom gradu zemlje, Moroni, početkom januara, ali su komorijski mediji o njoj tek izvještavali posljednjih dana, piše “Nezavisne“.

Delegacija koju je predvodio dr Ahamada Msa M’liva uručila je kineskom ambasadoru simboličnu sumu od 100 eura, poklon namijenjen za kupovinu maski.

Znamo kapacitete i sredstva Kine, ali ovim gestom država je željela da kineskom narodu pokaže koliko su Komori zabrinuti“, rekao je dr M’liva.

Takođe je pohvalio kineske vlasti za komunikaciju i saradnju sa međunarodnim organizacijama koje se bore protiv epidemije koronavirusa, što je on opisao kao “složeno i bolno iskušenje.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh