Svijet

Avion sa skoro 100 putnika prinudno sletio na sjever Rusije

Avion ruske kompanije Utair sa 94 putnika i članova posade prinudno je sletio na jednom od aerodroma na sjeveru Rusije. Mediji prenose da u incidentu, koji se dogodio danas, niko nije povrijeđen.

No image - Haber.ba

Vlasti republike Komi, koja je sastavni dio Ruske Federacije, saopćile su da je avion kompanije Utair, a koji je dolazio iz Moskve prinudno sletio na sjeveru Rusije.

Na društvenim mrežama već su objavljene fotografije aviona kako leži na trupu na sred piste prekrivene snijegom na aerodromu grada Usinska.

Ruski mediji prenose da na svu sreću niko od putnika i članova posade nije povrijeđen, a da je jedna žena zatražila ljekarsku pomoć.

Spekuliše se da je problem nastao s trapom za slijetanje s obzirom na to da su vlasti potvrdile da je avion sletio na rep, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh