Svijet

Novi napad: Nekoliko raketa palo u blizini Ambasade SAD u Bagdadu

Tri rakete su pale u Zelenoj zoni u blizini američke ambasade u Bagdadu, javili su izvori iz policije, prenosi “Sputnjik”.

Bagdad - Fokus.ba

“Reuters” je ranije izvještavao o eksploziji koja se čula u gradu, ali dodala je da uzrok nije poznat.

“Russia Today” piše da su najmanje dvije eksplozije odjeknule su u okolini Zelene zone prema navodima AFP-a koji se poziva na sigurnosne izvore, ali još uvijek nije poznato da li u eksploziji ima žrtava.

Iz ambasade se čuje sirena za uzbunu“, saopštio je izvor. Navodni snimci događaja na kojima se mogu čuti i sirene postavljeni su na društvene mreže.

“Sputnjik” navodi da ovo nije prvi put za posljednje vrijeme da se granatiraju američki objekti u Iraku. Između ostalog, vojna baza Tadži, sjeverno od Bagdada, bila je meta napada 14. januara.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh