Svijet

Tinejdžerka ukrala novac pa platila da joj ubiju očuha i majku

Alis Mišel Hačer, 17-godišnjakinja iz Jumatile, Florida, uhapšena je u ponedjeljak zbog pokušaja ubistva njenog očuha i majke.

Tinejdžerka pokušala da ubije majku i očuha- Facebook

Ona je optužena da je ukrala 1.400 dolara sa računa svojih roditelja Majkla i Temi Šeler te je nakon toga dva puta pokušala unajmiti nekoga da ih ubije. Tinejdžerka je prvo ukrala njihovu debitnu karticu i podigla 500 dolara, od čega je 100 potrošila na kokain, dok je 400 dala prijatelju da joj ubije roditelje.

Kada je on odustao, ona je platila drugu osobu 900 dolara da obavi taj “posao”.

Slučaj je policiji prijavio tinejdžer koji je rekao da je Alis zajedničkom prijatelju dala “gomilu para” da pronađe nekog ko bi to uradio. Alisin očuh je zvaničnik policije susjednog grada Klermonta, gdje radi već tri decenije.

Njen dečko je policiji rekao da je vidio Alis 9. septembra na lokaciji poznatoj po prodaji droge i da mu je ona rekla da želi da ubije svoje roditelje. Priznala mu je da je platila već dvoje ljudi da to obave za nju.

“Ona od svih ljudi… To je za mene šokantno. Bila je tako slatka i mila djevojka. Kad god bi vidjela da je neko uznemiren, potrčala bi do njega”, rekao je jedan učenik koji pohađa istu srednju školu kao Alis.

Tinejdžerka je kasnije policiji priznala da je nakon neuspjelog prvog pokušaja ubistva platila “crnom muškarcu” 900 dolara.

Ona će do saslušanja biti u pritvoru i dobila je javnog advokata, dok su njeni roditelji rekli da planiraju podnijeti tužbu.

Alisini očuh i majka nisu povrijeđeni, a njihova kćerka pojaviće se na sudu 3. oktobra. Motiv tinejdžerke zasad nije poznat. Zvaničnik policije oblasti Lejk, Fred Džouns, rekao je da su Alisini roditelji “primjereni građani”.

“Ona je samo neko ko iz bilo kojih razloga nije želio svoje roditelje u blizini”, rekao je Džouns.

Još nije poznato hoće li se Alis suditi kao odrasloj osobi, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh