Svijet

Emmanuel Macron poručio Borisu Johnsonu: “Nema više vremena za nove pregovore o Brexitu”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u četvrtak je poručio britanskom premijeru Borisu Johnsonu da nema dovoljno vremena u narednom mjesecu za nove pregovore o britanskom napuštanju Evropske unije.

Emmanuel Macron - France24.com

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je zatražila od Britanije da iznađe alternative odredbi o backstopu u aranžmanu o irskoj granici za 30 dana – što je Johnson objeručke prihvatio, piše “Fena”.

Ono što je kancelarka Merkel kazala jučer, i što je u skladu sa suštinom naših razgovora, to je da nam je potrebna transparentnost u narednih 30 dana – izjavio je Macron novinarima, stojeći pokraj Johnsona.

Niko neće čekati do 31. oktobra ne pokušavajući da pronađe dobro rješenje – kazao je šef francuske države, prenosi “Reuters”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh