Svijet

Premijerka Škotske: “Politika Borisa Johnsona vodi u propast”

Politika britanskog premijera Borisa Johnsona prema Brexitu vodi Ujedinjeno Kraljevstvo u propast, izjavila je premijerka Škotske Nicola Sturgeon.

No image - Haber.ba

Sturgeonova je oštro kritikovala Johnsona uoči njihovog prvog sastanka u Škotskoj.

Narod Škotske nije glasao za ovu torijevsku vladu, nisu glasali za novog premijera, nisu glasali za Brexit i svakako nisu glasali za katastrofalan Brexit bez sporazuma koji Boris Johnson sada planira, rekla je Sturgeonova.

Dodala je da je Johnsonov jedini cilj da izvede Škotsku i Ujedinjeno Kraljevstvo iz Evropske unije bez ikakvog dogovora.

Škotska je ignorisana tokom procesa Brexita i sada je vrijeme da se svi oni kojima je stalo do budućnosti Škotske okupe i zajedno odrede put, a torijevcima poruče da prestanu da tjeraju našu zemlju u propast – rekla je Sturgeonova, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh