Svijet

Trump napao May i poručio: Više ne sarađujemo s britanskim ambasadorom

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) danas je izjavio da ne želi sarađivati s ambasadorom Velike Britanije u Vašingtonu Kimom Darošom (Kim Darroch) nakon što je u javnost procurila prepiska ambasadora s Londonom.

Donald Trump - TheNation.com

Tramp je na Twitteru naveo da je vrlo kritičan zbog cijele situacije, prenosi AFP.

– Vrlo sam kritičan povodom toga kako su Velika Britanija i premijerka Tereza Mej (Theresa May) provodile Brexit. Kakav su nered ona i njeni predstavnici napravili. Rekao sam joj kako se to treba uraditi, ali je ona odlučila krenuti drugim putem. Ne znam ambasadora, ali u SAD ga ne vole i ne misle o njemu dobro. S njim više nećemo sarađivati. Dobra vijest za divno Ujedinjeno Kraljevstvo je da će dobiti novog premijera. Prošlog mjeseca sam uživao u prelijepoj državnoj posjeti, a najviše me oduševila kraljica – napisao je Tramp na Twitteru, prenosi “Avaz“.

Ranije je CNN objavio da je Daroš u prepisci s Londonom nazvao Trampa “nevještim” i “nekompetentnim”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh