Svijet

Italija razmatra kastraciju kao kaznu za silovatelje

Italija je počela da razmatra posebnu metodu hemijske kastracije koju će koristiti na silovateljima. Ova mjera predstrožnosti dolazi nakon što su tri muškarca silovala američku tinejdžerku na Siciliji.

No image - Haber.ba

Italijani se nadaju da će na ovaj način smanjiti broj se*sualnih zločina nakon brojnih incidenata koji su šokirali državu, prenosi “Klix“.

Trojica muškaraca su ranije ovog mjeseca silovali američku turistkinju, te su kompletan događaj snimili telefonom. Nedugo kasnije su uhapšeni nakon što je jedan od silovatelja poslao video žrtvi putem društvenih mreža.

“Ne možemo biti blagi prema crvima koji mogu da siluju turiste. Garantujem im da će odraditi svoje vrijeme u zatvoru i da će biti hemijski kastrirani”, napisao je ministar Mateo Salvini na Twitteru.

Ideja hemijske kastracije je takva da će neke prestupnike kastrirati u zamjenu za smanjenje njihove zatvorske kazne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh