Svijet

Venecuela ponovo bila u mraku

Venecuelanske vlasti su zabilježile posljednja dva dana nekoliko sinhronizovanih napada na energetsku mrežu republike, saopštio je ministar za telekomunikacije i informisanje Horhe Rodrigez.

Venecuela - Tanjug/AP

Novi sinhronizovani napadi na sistem proizvodnje i distribucije struje izvedeni su 29. i 30. marta. Budite sigurni da ćemo prevazići pokušaje sabotaže i uspjeti da uspostavimo rad nacinalnog energetskog sistema“, izjavio je Rodrigez, prenosi pres-služba predsjednika Nikolasa Madura na Twitteru.

Značajni dio teritorije Venecuele je u petak ostao bez struje. U mraku je bio Karakas i još 21 od 23 pokrajine. Lider opozicije Huan Gvaido je za ovaj incident optužio vlasti republike i odbacio mogućnost da se radi o sajber napadima.

Podsjetimo, prvi problem sa strujom javio se 7. marta, i trajao je oko sedam dana. Predsjednik države Nikolas Maduro je za havariju optužio “američki imperijalizam“, što je Stejt department negirao, piše “Sputnjik“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh