Svijet

Evropa: Stiže neobično vrijeme, AccuWeather objavio prognozu za proljeće

Najpoznatiji svjetski meteorološki servis AccuWeather objavio je danas prognozu za proljeće za cijelu Europu.

Proljeće - Blogspot

„Svi koji žele pobjeći od zimske hladnoće morat će se uputiti na područje zapadne Europe, gdje će tokom gotovo cijelog proljeća prevladavati umjerene temperature. Loše vijesti stižu za stanovnike britanskog otočja i Skandinavije te dijelova sjeverne Europe, gdje će proljeće obilježiti obilje kiše“, piše meteorolog AccuWeathera Eric Leister, prenosi Radiosarajevo.

Dodaje se da na području centralen Europe očekuje se izmjenjivanje razdoblja prodora hladnog zraka i razdoblja dugotrajne suše.
Prognoza meteorološkog servisa AccuWeather – undefined

„Istočna Europa najduže će čekati na dolazak proljetnih temperatura budući da će se hladan zrak zadržati nad tim područjima u prvom dijelu proljeća. Moglo bi biti i snijega. Ako planirate otići na odmor najbolja opcija su Španjolska, Portugal i jug Francuske, gdje se očekuju iznadprosječno visoke temperature i sušnije vrijeme od prosjeka“, istakao je Leister.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh