Svijet

Petogodišnje djevojčice pobjegle iz vrtića u Sibiru: Na -45 stepeni Celzijusa htjele su iznenaditi roditelje!

Dvije djevojčice u dobi od pet godina pobjegle su iz vrtića u ruskom gradu Jakutsk u Sibiru. Temperatura se tamo spustila do čak -45 stepeni Celzijusa.

Bijeg iz vrtića - Screenshot/YouTube

Brzo su pronađene i oporavljaju se od prozmrzlina i pothlađenosti, javlja “BBC”. Djevojčice su željele iznenaditi svoje roditelje kod kuće, a na izlasku iz vrtića snimila ih je nadzorna kamera.

Jedna od djevojčica, Lena Kutukova, nije imala rukavice te se zbog promrzlina na tri prsta još uvijek nalazi u bolnici u Jakutsku.

Za ruske medije progovorila je Lenina majka.

“Još uvijek plače i u šoku je. Na tri prsta ima jake prozmrzline”, rekla je majka Evdokia Kutukova.

Druga djevojčica izgubila se na putu kući. Pronašli su je sat vremena kasnije u obližnjoj kući gdje se sklonila od hladnoće. Nadležne institucije istražuju kako je uopšte došlo do ovog incidenta, prenosi “Index“.

Od gradova s najmanje 100.000 stanovnika Jakutsk je drugi najhladniji grad. Tamo prosječna temperatura iznosi -8.8 °C.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh