Svijet

U čeljustima zime: Ruski grad izgleda kao set apokaliptičnog holivudskog blokbastera

U Saratovu, gradu na jugu Rusije, u toku je takmičenje na društvenim mrežama ko će ‘okačiti’ najčudniju ledenu formaciju, kao što su ledom okovani automobili, kuće, drveće…

Saratov - Nationalgeographic.rs

Naime, Saratov je pogođen rekordnom količinom padavina kakva nije viđena poslednje tri decenije uz rekodno niske temperature, prenosi “RT”.

Obilne padavine u kombinaciji sa oscilirajućim temperaturama ispod i iznad nule napravile su od Saratova nešto nalik na set apokaliptičnog holivudskog blokbastera.

Gradske službe zadužene za čišćenje bile su nespremne za rekordnu količinu padavina, pa sada objašnjavaju da će trebati barem dvije sedmice da se snijeg i led očisti sa krovova i ulica, piše “National geographic“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh