Svijet

Macronov savjetnik najavio odlazak

Savjetnik za komunikaciju predsjednika Francuske Silven For izjavio je danas da će krajem januara napustiti funkciju, u trenutku kada Emanuel Makron već oslabljen zbog pokreta “Žutih prsluka” pokušava da ojača poziciju u nastavku svog petogodišnjeg mandata.

Emmanuel Macron - BusinessInsider.com

“Krajem januara ću napustiti funkciju savetnika za komunikaciju francuskog predsedništva”, rekao je For agenciji Frans pres potvrđujući ranije izveštaje u francuskim medijima, piše “Radio Slobodna Evropa“.

For, koji insistira na lojalnost prema Makronu, rekao je da sada želi da se posveti drugim profesionalnim projektima kao i porodici.

“Sve sam ostavio u avgustu 2016. kako bih se pridružio Makronu, znajući da će moj angažman biti potpun ali privremenog karatera”, rekao je For i dodao da je Makrona o svojoj odluci obavestio pre nekoliko nedelja.

Taj odlazak dolazi u trenutku velike nepopularnosti francuskog predsednika koji je dodatno oslabljen građanskim pokretom “Žuti prsluci”.

Taj pokret od polovine novembra protestuje nezadovoljan opštom državnom politikom.

Francuski medijski sajt Medijapar (Mediapart) ocenio je da je odlazak Fora “loša vest” za Makrona dodajući da kruže priče o odlasku drugih ljudi u bliskom okruženju francuskog predsednika.

Radio Evropa 1 (Europe) preneo je da dva Makronova savetnika treba da odu.

Među njima je specijalni savetnik Ismael Emelijen, jedan od osnivača sada vladajuće centrističke stranke Republika u pokretu a u Jelijsejskoj palati zadužen kao i For za strategiju komunikacije i govora predsednika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh