Region

OGROMNO MORSKO STVORENJE STIGLO U HRVATSKU: Još se ne zna o kojoj se VRSTI RADI, objavljeno UPOZORENJE!

Nacionalni park Mljet navodi da je stiglo nekoliko dojava…

Veliki kit primijećen je u ponedjeljak u Mljetskom kanalu između Polača i Trstenika!

Nacionalni park Mljet navodi da je stiglo nekoliko dojava.

– Trenutno nemamo više informacija ni saznanja o kojoj se vrsti radi, ali molimo da mu se ne približavate plovilima i da nam dojavite lokaciju i vrijeme kad ga opazite – navodi Nacionalni park Mljet na svojoj stranici na Fejsbuku.

Avgusta prošle godine, podsjetimo, snimljena je grupa kitova ulješura u blizini Korčule. Tada se najprije vjerovalo da se radi o velikom kitu, međutim, stručnjaci sa Instituta Plavi svet utvrdili su se da radi o ulješurama.

Opažanja ulješura u Jadranu nisu česta s obzirom na to da obitavaju u područjima velike dubine i da im brojnost nije velika. Rijetku, ali redovnu prisutnost ulješura u Jadranu bilježimo samo pomoću uređaja za snimanje zvuka u dubokom južnom delu Jadranskog mora i u blizini Otrantskih vrata.

Posjeta ulješura srednjem i severnom Jadranu, nažalost, mahom se završava nasukavanjem i uginućem jedinki iz opaženih grupa i to uglavnom s italijanske strane mora – objavili su tada s Instituta.

(Kurir.rs/Jutarnji)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh