Region

U Hrvatskoj održani protesti u pet gradova, Plenkoviću poručili: ‘Odlazi’

Koalicija Rijeke pravde i stranka Možemo! danas, mjesec dana uoči izbora, održali su protestne skupove pod nazivom Dosta je!, istodobno u pet gradova s kojih su poručili da je „dosta tiranije, laži i korupcije, dosta je HDZ-a” te da će oni Hrvatskoj vratiti nadu i budućnost.

Protestna šetnja „Dosta je!” krenula je od Trga kralja Tomislava do Evropskog trga uz poruke protiv korupcije i nepotizam, a za poštovanje zakona i integriteta nezavisnih institucija.

Protestanti su pritom prošli Gajevom ulicom pored sjedišta DORH-a gdje su uz zvižduke i uzvike “AP odlazi”, “HDZ lopovi” i “Dosta je HDZ-a” i tamo poručili “Dosta je!”.

Okupljeni protestanti nosili su transparente sa slikom stisnute šake i porukom Dosta je!”, hrvatske i stranačke zastave kao i transparente s natpisima “HDZ zločinačka organizacija”, “Vadite šatore”, “Go Laura Go”, “Rijeke pravde dolaze” ….

Protest „Dosta je!” protiv korupcije i nepravde istovremeno se održao u pet hrvatskih gradova,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh