Region

STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Alarmi upaljeni za cijelu Hrvatsku – PRIPREMITE SE!

I dalje promjenjivo, uz češću, gdjekad i obilniju kišu i grmljavinu u svježiju srijedu i četvrtak. U gorju će biti i snijega. U sunčaniji petak ujutro na kopnu slab mraz, pa opet južina.

Danas će biti promjenjivo oblačno i nestabilno. Povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći, ponegdje izraženiji na Jadranu te u područjima uz Jadran. U sjevernim kopnenim krajevima uglavnom suho.

U višem gorju susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni prolazno s jakim udarima, na krajnjem jugu umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C, u gorju malo niža.

Žuto upozorenje upaljeno je za cijelu Hrvatsku, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, javlja DHMZ.

U četvrtak u unutrašnjosti u početku još ponegdje kiša, u gorskim predjelima iznad 500 metara nadmorske visine i susnježica i snijeg, a zatim će oborina postupno prestati uz djelomično razvedravanje. U petak i subotu ujutro upozoravamo na ponegdje mraz i maglu. U subotu sa zapada porast naoblake, kiša uglavnom u gorju, a danju porast temperature i južni vjetar.

“Na Jadranu u četvrtak prestanak kiše, zatim razvedravanje i u petak pretežno sunčano. U subotu novo naoblačenje s kišom i grmljavinom, najprije na sjeveru. Umjerena, podno Velebita i jaka bura, u petak će slabjeti, zatim okrenuti na jugo koje će u subotu biti i jako. Jutarnja temperatura malo niža, dnevna bez veće promjene”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a, prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh