Region

Od 1. februara euro jedina valuta na Kosovu

Centralna banka u Prištini saopštila je da je euro jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskih platnih transakcija u gotovinskom i u platnom sistemu na Kosovu, i da ta mjera stupa na snagu 1. februara.

Euri - Xy.com.ba

Uredbom donesenom u decembru prošle godine, Centralna banka reguliše između ostalog uslove za promet valute dozvoljene gotovinskim transakcijama na Kosovu.

“Ostale valute koje nisu u eurima mogu se koristiti samo kao dragocjenosti za skladištenje u fizičkom obliku ili na bankovnim računima”, navodi se u uredbi objavljenoj na Facebook stranici Centralne banke u Prištini.

Kako se dodaje, razmjena valuta na Kosovu se može vršiti samo preko institucija licenciranih od strane Centralne banke, koja nudi ovu uslugu, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh