Region

Detalji teške nesreće u Hrvatskoj: Terenac prevozio migrante pa naletio na automobil iz drugog smjera

U nesreći je teško povrijeđeno i dijete

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći terenca i automobila koja se noćas, oko 1.40 sati, dogodila na A1 kod čvora Novigrad u Hrvatskoj, poginule su tri osobe, dok je čak 12 osoba zbrinuto u četiri bolnice. Saobraćaj na tom dijelu je zatvoren te se vozače preusmjerava kroz državne ceste.

Neslužbene informacije navode kako je terenac Mitsubishi mađarskih registracija vozio u smjeru Zagreba, kada je u tunelu sv. Marko izgubio kontrolu nad vozilom i prešao preko bankine u suprotni smjer i naletio na osobni automobil Alfa Romeo riječkih registracija.

Jutarnji list tako saznaje kako je Mitsubishi vjerovatno prevozio migrante jer je u njemu bilo čak 12 osoba, dok je vozilo namijenjeno za sedmero. Vozač Mitsubishija poginuo je na mjestu, dok su u Alfi Romeu navodno poginuli supružnici. Iz terenca su ostali putnici zadobili povrede, dok je u Alfi Romeu još bilo i dijete koje je teško povrijeđeno.

– Dana 06.01.2024. godine oko 01.40 sati na autoputu A-1, smjer jug, poslije tunela Sveti Marko došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila, te su tri osobe smrtno stradale. Saobraćaj autoputem na tom dijelu je zatvoren, te će biti preusmjeren. Slijedi uviđaj – javila je ranije policija, dok se čeka saopćenje po završetku uviđaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh