Region

Zakazan početak suđenja roditeljima Koste K., za oca traže maksimalnu kaznu zatvora

Suđenje u kaznenom postupku protiv roditelja maloljetnog dječaka koji je početkom svibnja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole zakazano je za 29. siječnja 2024., potvrđeno je za N1 Srbija s Višeg suda u Beogradu.

kurir.rs

Optužnica koju je podnijelo Više javno tužiteljstvo 10. listopada tereti oca i majku maloljetnog Koste K., kao i vlasnika te instruktora streljačkog kluba Partizan u koji je prema navodima optužnice Vladimir K. odvodio svog sina da vježba pucanje na pokretnim metama.

MAKSIMALNA KAZNA
Apelacijski sud u Beogradu je prije dva dana potvrdio optužnicu. Dječakov otac optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti jer je godinu dana prije pucnjave u školi obučavao svog sina da rukuje vatrenim i zračnim oružjem. Dječakova majka, Miljana K., optužena je za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužiteljstvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2.5 godina zatvora. Predsjednik streljačkog kluba Partizan i instruktor u tom klubu optuženi su zbog davanja lažnog iskaza te za njih tužiteljstvo traži tri godine zatvora.

U slučaju “Ribnikar” u tijeku su i dva parnična postupka u kojima oštećene obitelji tuže obitelj Koste K., školu u kojoj se dogodio pokolj i državu. Obitelji traže naknadu za pretrpljene duševne boli zbog smrti bliskih osoba,prenosi slobodnadalmacija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh