Region

Polarna hladnoća u Austriji, izmjereno čak – 25 stepeni

Nakon subotnjeg snježnog i saobraćajnog haosa u većem dijelu Austrije, uključujući Beč, danas ova alpska zemlja “stenje” pod izrazito niskim temperaturama zraka.

Polarna hladnoća, između ostalih, zahvatila je sjever Austrije, gdje je jutros zabilježena najniža temperatura od – 25,4 stepeni Celzijevih, javljaju austrijski mediji. Riječ je o mjestu Gugu u općini Liebenau.

Međutim, i ostali dijelovi Austrije su se našli pod naletom obilnog snijega, snažnog vjetra i ekstremne hladnoće.

Najhladnije je jutros bilo, prema medijskim izvještajima, u saveznoj pokrajini Donjoj Austriji, koja graniči i s pokrajinom i gradom Bečom.

U Beču je zabilježeno – 9, uz hladan vjetar, koji često puše u austrijskom glavnom gradu. Uz saobraćajne nesreće, zbog niskih temperatura, došlo je i do poremećaja u javnom prijevozu, piše Večernji list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh