Region

POZNATO STANJE DJEVOJKE KOJA JE PALA U HOLU FAKULTETA: PRIMLJENA U BOLNICU SA TEŠKIM POVREDAMA

Djevojka (22) koja je pala sa visine oko 4 metara između stepeništa u holu Fakulteta tehničkih nauka, u Novom Sadu (Srbija), dovezena je u bolnicu sa teškim tjelesnim povredama, a ljekari se svim silama bore za njen život.

U toku dana 27.10.2023. godine u UC KCV primljena je pacijentkinja M. P. (22) koja je dovezena kolima SHMP sa teškim tjelesnim povredama nastalim pri padu sa visine. Nakon sprovedenog dijagnostičkog protokola pacijentkinja je primljena na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju gdje se sprovode mjere intenzivnog liječenja – rekao je Siniša Knežević, PR KCV.

On je dodao da se djevojka nalazi u teškom stanju.

“Pretpostavlja se da se samo naslonila i nekako okliznula”

Studenti koji su vidjeli tragičan događaj tvrde da nikada u životu nisu vidjeli toliko krvi.

Studenti su bili tu, čekali da počne predavanje, u blizini je stepenište i samo je pretpostavka da se naslonila i nekako okliznula. U životu nismo vidjeli toliko krvi, odmah smo zvali Hitnu i rečeno nam je da je ne pomjeramo, oni su brzo stigli – rekao je jedan od svjedoka pada.

Zaposleni su uznemireni zbog svega što se dogodilo, iako nisu prisustvovali trenutku pada. Navode da se za sada nagađa kako je djevojka pala, ali je pretpostavka da se okliznula kod ograde.

Osim nje u tom trenutku na licu mjesta je bilo dosta studenata jer su čekali da uđu na predavanja.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jutros u 8.59 sati kada je djevojka pala između stepeništa.prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh