Region

DA LI ĆE DJEČAK-UBICA OVDE DA NASTAVI ŠKOLOVANJE?! Oglasio se direktor škole: “Moramo da budemo profesionalci”

Direktor škole “Dr Dragan Hercog” o školovanju dečaka ubice.

Direktor Osnovne škole “Dr Dragan Hercog”, koja se bavi edukacijom dece koja su na dužem ili kraćem bolničkom lečenju, Zoran Aleksić izjavio je danas da njegova ustanova nije imala nikakav kontakt sa maloletnim dečakom ubicom, koji je ubio 10 osoba u OŠ “Vladislav Ribnikar”, i da će se nastavnici te škole ponašati krajnje profesionalno kada on bude upisan u nju.U izjavi za Tanjug, Aleksić je rekao da je još uvek u toku administrativna procedura za prelazak dečaka ubice u tu ustanovu, a da oni, do sada, nisu imali nikakav kontakt sa njim niti su ga videli, iako u bolnici u kojoj je smešten imaju dva odeljenja starijih razreda i jedno mlađih.

– Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim i da se završi administrativni proces da vidimo kakve je ocene imao u matičnoj školi. Kako će biti, stvarno ne mogu da kažem. Bez obzira na sve emocije koje imamo i šta osećamo, a o tome sam razgovarao i sa nastavnicima, mi moramo da budemo profesionalci – rekao je Aleksić.

Dodao je da će se, u saradnji sa lekarima, odlučiti koja će se vrsta nastave primenjivati.

– Postoji nekoliko modela nastave koje koristimo u našoj praksi sa učenicima koji se nalaze na dužem bolničkom i kućnom lečenju. Mišljenje lekara biće za nas smernica, kako ćemo postupati i u kom obimu ćemo raditi. Moguće je da će se iz svega toga izroditi neki drugi model koji će biti adekvatan za taj slučaj – rekao je Aleksić.

Podsetimo, nastavničko veće Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” je pre četiri dana okončalo disciplinski postupak protiv maloletnog dečaka ubice i to je poslednja mera koju je u skladu sa zakonom ova škola imala,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh