Region

U ponedjeljak prva vožnja žičarom Kotor – Lovćen

Projekat Žičare “Kotor – Lovćen” realizova je konzorcij Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora

U ponedjeljak, 14. avgusta, kako je i najavljeno, biće otvorena žičara Kotor – Lovćen.

Na zvaničnim kanalima Kotor Cable Car na društvenim mrežama objavljen je dnevni red vožnje za prvi mjesec, prema kome će prvo dnevno penjanje iz stanice Dub krenuti u 9.00, a posljednje u 20.30. Posljednji povratak sa stanice Kuk na Lovćenu određeno je za 21.00 sat.

Na stanici Kuk na Lovćenu je otvoren i kafe-restoran pod brendom “Forza QK”, gdje gosti mogu da odmore i uživaju u pogledu.

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura, ranije je saopšteno, prenosi Investitor.me.

Projekat Žičare “Kotor – Lovćen” realizuje konzorcijum Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine, nedugo zatim, 12. jula 2022. godine položen je i kamen temeljac.

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine. Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh