Region

Porodice žrtava iz Beograda podigle tužbu protiv dječaka ubice i njegovih roditelja

Optuženi su dječak ubica (14), njegova majka i otac

Kosta Kecmanović - novi

Članovi porodica ubijene djece u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar podnijeli su privatnu tužbu protiv dječaka ubice (14) i njegovih roditelja za naknadu nematerijalne štete, saznaje Blic.

Kako saznaju, jednu tužbu podnijelo je ukupno 27 tužilaca, članovi porodica ubijenih.

Optuženi su dječak ubica (14), njegova majka i otac.

– Tužba je podignuta radi naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog smrti bliske osobe, kao i za pretrpljeni strah. Također, ovom tužbom zatražena je novčana renta, odnosno buduća isplata određenog novčanog iznosa od dana donošenja presude pa dok za to postoje uslovi – a na ime buduće nematerijalne štete za duševne boli pretrpljene zbog smrti bliske osobe – navodi izvor Blica.

Podsjećaju, protiv majke dječaka ubice već je podignuta tužba. Tužila su je četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Zatražili su odštetu od oko 300.000 eura.

Zabranjeno raspolaganje nekretninama i novcem

Ocu i majci dječaka ubice privremeno je zabranjeno raspolaganje nekretninama i novcem. To je ranije usvojio Viši sud u Beogradu na prijedlog porodica ubijenih u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Radi se samo o privremenom rješenju, čiji je cilj osigurati sredstva za isplatu odštete porodicama stradalih za smrt njihovih najmilijih.

Protiv majke dječaka ubice ne vodi se kazneni postupak, a kako je ranije saopćeno iz tužilaštva, protiv nje je pokrenuta istraga, formiran je predmet kako bi se utvrdilo je li počinila kazneno djelo zlostavljanja i zanemarivanja djeteta.
Kazneni postupak protiv oca

Dječak ubica 18. jula saslušan je kao svjedok u kaznenom postupku protiv njegovog oca, koji se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Zatim je pričao kako je došao do oružja, ali i zašto je počinio zločin.

Otac dječaka ubice optužen je da je sina obučavao rukovanju oružjem, vodio ga na streljanu, a oružje kojim je dječak ubio svoje vršnjake nije držao prema propisima. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh