Region

Majka heroj: Suzana rodila sin teškog skoro 6,5 kilograma

Na svijet u Gornjem Milanovcu u Srbiji došla je beba rekorder.

majka i beba - RINA

Maleni Pavle rođen je sa 6.420 grama, a dugačak je čak 68 centimetara. Majka Suzana Kučina pravi je heroj koja je izdržala sve napore kako bi svog sina donijela na svijet.Maleni Pavle rođen je sa 6.420 grama, a dugačak je čak 68 centimetara. Majka Suzana Kučina pravi je heroj koja je izdržala sve napore kako bi svog sina donijela na svijet.

“Ovo je moje treće dijete, prvo dvoje su bili normalne težine oko 3.700 grama, ali nas je ova beba sve iznenadila. Nismo očekivali da će biti baš ovako krupan. Ja kao majka sam ponosna na svog mališana i što je sve prošlo kako treba. Daćemo mu ime Pavle”, kaže za RINU Suzana, piše Srpskainfo.

Ona dodaje da je tokom trudnoće u većini slučajeva sve bilo u redu, sem što se malo teže kretala. Dobila je i ranije kontrakcije, ali je sve herojski izdržala i čak nekoliko dana prešla termin dok je Pavle odlučio da dođe na svijet.

“Nije bilo razlike u odnosu na druge dvije trudnoće. Možda jedino što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno porasla, ali smo presretni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba, kaže ova sretna majka uz osmijeh.

Doktor Dragan Perišić koji je obavio porađaj ističe da nije bilo većih komplikacija.

“Krenuli smo prirodno, ali zbog veličine bebe porođaj se završio carskim rezom. S obzirom na kilažu, dužinu, obime, ovo je zaista prava rijetkost da se rodi jedna takva beba. I mi smo sretni što je sve prošlo kako treba i što su majka i dječak dobro”, rekao je dr Perišić.

Inače, ova zdravstvena ustanova poznata je po krupnim bebama. Prije određenog vremena ovdje se rodila beba od pet kilograma, ali svi dobro pamte i malog džina prije nekoliko godina koji je imao 5.900 grama, međutim Pavle je definitivno rekorder i jedna od najvećih beba u historiji Srbije. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh