Region

Dječak-ubica odbio vidjeti lica žrtava, zažalio je samo zbog jedne osobe

Kada su ga pitali želi li vidjeti fotografije djece koju je ubio kobnog dana, kratko je rekao – ‘ne, ne želim, ja ih ne poznajem sve‘

Prošla su tri mjeseca od masovnoga ubistva djece u beogradskoj osnovnoj školi. Dječak-ubica Kosta K. (14), koji je 3. svibnja u OŠ ‘Vladislav Ribnikar‘ ubio 9 vršnjaka i zaštitara škole, nije želio pogledati lica žrtava nad kojima je počinio masakr.

Istražiteljima je rekao da ne zna u koga je sve pucao i je li ikoga pogodio, ali kada je upitan želi li pogledati fotografije djece i zaštitara koje je ubio u školi, on je to odbio.

“Kada su ga pitali želi li vidjeti fotografije djece koju je ubio kobnog dana, kratko je rekao – ‘ne, ne želim, ja ih ne poznajem sve. Bila je to greška‘”, otkrio je izvor. Među onima u koje je pucao čim je ušao u školu bile su i djevojčice iz nižih razreda koje su se tu zatekle,piše N1

“Dječak je prvo priznao da je napravio listu za odstrel na kojoj je bilo preko 25 imena djece koju je želio ubiti. Međutim, prema njegovu priznanju, shvatio je da je ‘to previše‘, ali nije odustao već je ušao u školu i počeo pucati u svakog ko mu se našao na nišanu ‘ne držeći se popisa koji je prethodno napravio‘”, rekao je izvor.

“Nisam znao u koga pucam, pucao sam redom, ali nisam znao jesam li nekoga ubio, jer nisam vidio krv. Nisam imao dojam ni da sam pucao u prijatelja s kojim sam se vidio i večer prije, sad mi je žao”, navodno je rekao dječak-ubica kad je saznao imena žrtava.

Podsjetimo, dječak je priznao da je pucao redom, ali je navodno ispričao da ne zna zašto je u nekom trenutku zastao i nije nastavio dalje ubijati, već je izašao iz škole i pozvao je policiju. Na saslušanju je navodno rekao da mu to ‘nisu bili prijatelji‘, kao i da su ga odbacivali i da mu je to bio razlog zbog kojeg je počinio stravičan masakr.

Na pitanje je li postojao neki razlog da baš tog dana uđe u školu i je li se nešto dogodilo što ga je isprovociralo da tog kobnog jutra naoružan očevim pištoljima počini jezivo masovno ubistvo, kratko je odgovorio: “Ništa se toga jutra nije posebno dogodilo, ništa što me je posebno iznerviralo.”

Od masakra dječak-ubica boravi u psihijatrijskoj klinici, pod stalnim nadzorom stručnog tima, ali i policije, na saslušanju putem video linka, u istrazi koju protiv njegova oca vodi Više javno tužiteljstvo u Beogradu, navodno je rekao i da ‘nije trebao to učiniti‘. Kurirov izvor dodaje da iako je rekao da mu je sada žao, nije pokazao iskreno kajanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh