Region

Vučić od sutra u dvodnevnoj posjeti BiH: Niz sastanaka i posjeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija iz Srbije boravit će u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini sutra i u petak. Tokom posjete planiran je niz sastanaka i posjeta, a povod dolaska je obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe tokom “Oluje”.

Prema zvaničnom protokolu, posjeta počinje već sutra oko 17 sati kada će Vučić s predstavnicima entiteta Republika Srpska obići novoizgrađeni vrtić u Srpcu.

U petak, 04. augusta, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ispred Palate u Banjaluci dočekat će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u 10 sati. Odmah nakon toga planiran je njihov sastanak, a prisustvovat će mu i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

U isto vrijeme planiran je i sastanak predsjednika Narodne Skupštine RS Nenada Stevandića i predsjednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Za 11.30 planirana je sjednica Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske, a nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra uslijedit će i izjave za medije Vučića i Dodika.

Istog dana predviđeno je i polaganje vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

U 19.00 u Prijedoru počinje obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u “Oluji”. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh