Region

KRIVIČNA PRIJAVA ZA PIROĆANCA KOJI JE POKUŠAO DA OTRUJE SINA: Dijete odveo na livadu, pa mu dao KISELINU da popije

Do teške porodične tragedije koja se pukom srećom nije završila fatalno, došlo je na mjestu zvanom “vašarište”.

Srbijanska policija - B92.net

Protiv M.J. iz Pirota koji je 3. jula ove godine na livadi na periferiji ovog grada pokušao da kiselinom otruje svog dvogodišnjeg sina a zatim i sam popio korozivno sredstvo, podnijeta je krivična prijava za pokušaj ubistva.

– Obavještavamo vas da je Policijska uprava u Pirotu podnijela Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz člana 113. stav 1 u vezi člana 30 Krivičnog zakonika – navedeno je u odgovoru koji nam je dostavljen iz ove pravosudne institucije.

Do teške porodične tragedije koja se pukom srećom nije završila fataln, došlo je na mjestu zvanom “vašarište”, koje je dobilo ime po održavanju manifestacija ove vrste.

U kasnim večernjim satima, kada je otac vozilom doveo dijete na mesto nekoliko kilometara udaljenu od centra Pirot , gdje im se nalazi porodična kuća, na “vašarištu” nije bilo nikoga, pa je M.J. lako sproveo zlokobnu namjeru.

Najprije je mališanu gurnuo bocu u usta ali je dete osetilo neprijatan miris i ukus zbog čega se otimalo, pa je zato i zadobilo dominantne povrede lica a zatim je i M.J. popio kiselinu zadobivši teže povrede. Obojica su nakon zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Pirotu prebačeni na dalje liječenje u Niš gdje su ocu ustanovljene korozivne povrede želuca i jednjaka koje su u trenutku nastanka bile opasne po život dok je dijete bilo u stabilnom stanju.

Nakon desetodnevnog liječenja mališan je otpušten iz bolnice a nekoliko dana kasnije bolnicu je napustio i njegov otac.

O motivima pokušaja ubistva za sada nema zvaničnih informacija a kobni događaj nije željela da komentariše ni porodica M.J. Nezvanično, pominje se da se radi o poremećenim porodičnim odnosima, preciznije o nesuglasicama sa suprugom koje su izmakle kontroli. Ono što je sigurno je da razlog za tragediju nisu bile materijalne prilike jer, kako smo se uvjerili na licu mjesta, M.J. posjeduje lijepu kuću u centru grada a i sve ostalo tamo zatečeno svjedoči da im para nije manjkalo, piše Telegraf.

Krivični zakonik u članu 113 stavu 1 po kojem je podneta krivična prijava protiv M.J. navodi “ko drugoga liši života kazniće se kaznom zatvora od pet do petnaest godina”. To što je djelo ostalo u pokušaju ne amnestira M.J. od dugogodišnje robije je ovaj zakonski akt navodi da će se učinilac za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično djelo ili blažom kaznom”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh