Region

DHMZ: Olujno nevrijeme ponegdje moguće i u srijedu, poznato kada će se vrijeme stabilizirati

Najviše sunčana vremena bit će sutra na jugu Hrvatske, no prijepodne uz umjerenu naoblaku još može biti lokalnih pljuskova

Espreso.co.rs

Zbog grmljavinskog nevremena, narančasto upozorenje izdano je za danas za područje osječke, zagrebačke, karlovačke, gospićke i riječke regije. Sutra, u srijedu, bit će svježije te će još uvijek biti pljuskova, grmljavina, ponegdje vrlo vjerojatno i olujnog nevremena. Stabilnije vrijeme očekuje nas od četvrtka, dok će od petka sve češće ponovno biti i vruće.

Na istoku Hrvatske sutra će još biti nestabilno te umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom. U noći i ujutro mjestimice je moguće i olujno nevrijeme. U središnjoj Hrvatskoj, uz promjenjivu naoblaku, mjestimice može biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova, prognozira za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima bit će promjenjivo oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjerena, podno Velebita jaka i olujna bura. Nestabilno će biti i u Dalmaciji, u unutrašnjosti češće s kišom. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske, no prijepodne uz umjerenu naoblaku još može biti lokalnih pljuskova.

Stabilnije se vrijeme očekuje od četvrtka. U unutrašnjosti će biti uglavnom suho te djelomice ili čak pretežno sunčano. Također, očekuje se i postupan porast temperature zraka. Na Jadranu će biti pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Na sjevernom dijelu povremeno može biti umjerene naoblake.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh