Region

APOKALIPSA U HRVATSKOJ: Mrak se spustio usred dana na Zagreb, gradom odjekuju sirene, oluja razara sve pred sobom

Veliko nevrijeme iz Slovenije stiglo je do Hrvatske!

nevrijeme - novi

Mediji navode da su se nad Zagrebom oko 16 sati nadvili crni oblaci i da jak vjetar nosi čak i krovove. Tramvaji su prestali da rade zbog nestanka struje dok su mnoge ulice poplavljene.

Na snimcima hrvatskih medija vidi se da Zagreb trenutno izgleda kao da je pao mrak. Gradom odjekuju sirene jer vatrogasci vjerovatno imaju pune ruke posla. Jutarnji navodi da se jedna dizalica srušila i da spasioci pokušavaju da uzvuku radnika.

Meteorolozi su za najavili da je moguć poneki lokalni pljusak, međutim, ovakvo nevrijeme nisu očekivali.

– Ovo je apokalipsa. Nastao je totalni mrak u centru Zagreba – rekao je jedan stanovnik Zagreba.

Večernji navodi da je snažan vjetar odnio cijeli krov sa zgrade u Zaprešiću i da su srušena brojna stabla.

Stanovnici Buzina i Odre kažu da u životu nisu doživjeli ovakvo nevrijeme.

– Jeza me prošla! Ovo je tornado! Drveće se u dvorištu savijalo skroz do poda, breza mi se nadvila nad kuću, bojala sam se da ne pukne i padne – rekla je jedna stanovnica Buzina.

Posebno je haotično u Zaprešiću.

– Ne možemo kroz tunel niti da se okrenemo. Stabla se ruše oko nas. Tu smo svi sad zarobljeni u nevremenu – navodi jedan čitalac za Indeks.

NEVRIJEME STIGLO IZ SLOVENIJE

Meteorolozi danima upozoravaju na superćelijske oluje.

Snažan grmljavinski sistem zahvatio je najprije Sloveniju gdje je donio snažne pljuskove sa grmljavinom, grad i olujne nepogode, ali i veoma obilne pljuskove.

Sajt Neurje.si objavio je snimke i fotografije grmljavine i velikih oblaka u Sloveniji gdje je zabilježen jak olujni sistem praćen jakim orkanskim vjetrom. Meteorolozi su upozorili na jak razorni vjetar, grad i munje. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh