Region

STRAŠNA NESREĆA NA AUTOPUTU, VOZAČ KAMIONA PREGAZIO TURKINJU: MISLIO SAM DA JE VREĆA

Sinoć oko 2:50 došlo je do neuobičajene saobraćajne nesreće na odmorištu autoceste A3 kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj.

policija - pixsell

U nesreći je teško stradala 47-godišnja državljanka Turske. Na nju je naletio 35-godišnji državljanin Hrvatske, upravljajući kamionom s poluprikolicom.

Policija je objavila kako je on zbog neprilagođene brzine kretanja u krivini točkovima poluprikolice prešao preko tijela 47-godišnjakinje koja je ležala pored ceste.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđena 47-godišnjakinja, kojoj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na daljnjem liječenju – dodala je policija.

Kako saznaje Index, kamion je pregazio Turkinju dok je spavala na cesti na odmorištu kod benzinske pumpe. Žena je odmarala na proputovanju, a vozač kamiona je nije uočio dok se kamionom kretao po odmorištu. Nakon nesreće rekao je kako je, s obzirom na to da je bio mrak, mislio da se radilo o vreći.

Nasreću, vozač kamiona je samo zadnjim točkovima prikolice pregazio ženu.

Povrijeđene su joj noge, radi se o lomu noge, a povrijeđen joj je i kuk. No već za par dana trebala bi biti otpuštena iz bolnice, što su sjajne vijesti jer su posljedice sasvim sigurno mogle biti mnogo teže.

Policija je protiv 35-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok su od 47-godišnjakinje naplatili novčanu kaznu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh