Region

Kurti: Incident u Skupštini unaprijed pripremljen

Kosovski premijer Albin Kurti ustvrdio je da je incident u Skupštini, koji se dogodio u četvrtak kada je došlo do tučnjave, bio unaprijed pripremljen.

Smatram da nije bilo razloga za napad na Vladu Kosova u Skupštini. Oni koji hoće da napadnu traže razlog, ali ga ne nalaze. Očigledno se nije radilo o provokaciji i kontraprovokaciji, već o pripremljenom napadu – izjavio je on.

Prema njegovim riječima, “brzina kojom su neki zastupnici skočili sa svojih mjesta na mjesta njegovih kolega iz Vlade dok je on držao govor jasno pokazuje da tu nije bilo ničeg spontanog”.

Pozvao je zastupnike na debatu u Skupštini kako bi u miru i bez nasilja razgovarali i iznijeli argumente i kontraargumente, prenosi Kosovo online, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh