Region

Elmedin Konaković: Negiranje genocida nam je poruka da budemo budni i trezveni

Na kolektivnu dženazu u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari stigao je i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

Elmedin Konaković - vijesti.ba

“Negiranje genocida je jedan od najvećih problema evropske, svjetske i bh. civilizacije. Nama daje poruku koliko budni i trezveni trebamo biti jer ljudi koji su bili nalogodavci tada, još uvijek su živi”, poručio je u kratkoj izjavi za medije pred ulazak u Memorijalni centar.

U toku je doček zvanica, a u Memorijalni centar stigli su ambasadori Velike Britanije, Njemačke, Palestine, Egipta, Poljske, te delegacija Srbije.

U 10:30 planirana je komemoracija za žrtve.

Vjerski program započet će u 12:20 i trajati do 13:20 kada će se klanjati dženaza žrtvama genocida. Kraj vjerskog dijela programa planiran je oko 14 sati kada će započeti zajedničko učenje na kaburu kao i dova, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh