Region

Poznato hrvatsko ljetovalište uvodi naplatu tuširanja na plaži

Kako navodi Novi list, tom odlukom komunalnoj krčkoj kompaniji Vecla omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama..

Ilustracija - sibenskiportal.hr/

Odbornici Gradskog vijeća Grada Krka na zasjedanju predstavničkog tijela pretresli su više važnih tema, te većinom glasova odobrili prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korištenja javnih tuševa na gradskim plažama.

Kako navodi Novi list, tom odlukom komunalnoj krčkoj kompaniji Vecla omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za poluminutno korištenje tuševa.

Kako je odbornicima objasnio direktor Vecle Danko Milohnić, sistemi naplate ovog ljeta će obuhvatiti šest tuševa na gradskim kupalištima.

Naveo je da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih godina došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizacije njihovih “žetonjera” do tada postavljeni uređaji za naplatu morali biti stavljeni van funkcije.

“Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korištenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, a time i onečišćavanje okoliša”, objasnio je Milohnić, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh