Region

S curom iz Srbije ne žele na maturu jer je Romkinja: Javio se Ammar Mešić

Slučaj vršnjačkog nasilja u Vrbasu odjeknuo je društvenm mrežama, a nakon reakcije folk zvijezde Seke Aleksić, veliki broj javnih ličnosti javio se sa željom da jednoj djevojčici uljepša matursko večer.

Ammar Mešić - n1

Mediji su prenijeli vijest o još jednom jezivom slučaju vršnjačkog nasilja. Učenici 8. razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu drugovi iz razreda su ovih dana, zbog njenog romskog porijekla, „poklonili“ parče žice uz riječi: „Tvoji svakako skupljaju bakar, pa da doprinesemo“.

U susret maloj maturi, dječak, koji je trebalo da joj bude pratnja, otkazao je to, uz neumjesnu šalu da se plaši da će ona, ako usput vidi tuđi bicikl, otrčati da ga ukrade, prenosi 021.

Navodi se da će djevojčici na maloj maturi pratnja biti njen razredni starješina.

Ali, kak prenosi Nova.rs, moguće je da će joj društvo praviti i pjevačica Seka Aleksić koja je na Twitteru odmah reagovala na vijest o ovom slučaju: „Evo ja ću sa njom na maturu. Gdje je ta djevojčica?“

Nakon tvita Seke Aleksić, priča o djevojčici iz Vrbasa je još jače odjeknula i pokrenula se lavina dobrote – sve je više onih koji su spremni da učine nešto.

Tako je želju da djevojčici pravi društvo na maturskoj večeri izrazio i glumac Ammar Mešić.

„Stevan Piale i ja smo se čuli i željeli bismo i mi da se pridružimo maturi“, naveo je Mešić na Tviteru.

Košarkaš Vladimir Štimac ponudio je da plati matursku haljinu.

„Vidio sam da Seka Aleksić hoće da ide na maturu sa djevojčicom koja je onako bezdušno ponižena, sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću da kupim haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite broj“, napisao je bivši košarkaš Crvene zvezde.

I mnogi drugi su se uključili sa željom da vrate osmjeh djevojčici za matursko večer, kao pratnja, podrška ili pomoć oko haljine, šminke…

I, kako glasi jedan od komentara s Twittera, izgleda da se „ova priča iz strahote pretvara u nešto prelijepo“, i dobro je znati da još uvijek postoje ljudi koji „ne zatvaraju prozore“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh