Region

DJEČAK KOJI JE RANJEN U BEOGRADSKOM MASAKRU I DALJE U TEŠKOM STANJU: Ne može da pomjera…

Dječak, koji je ranjen u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, i dalje je u teškom stanju, a tokom prethodne sedmice prebačen je na “Institut za majku i dete”. Dječak je zadobio teške povrede grudnog koša, vrata i dva kičmena pršljena, kada je u njega pucao trinaestogodišnji dječak -ubica.

dječak - novi

I dalje je u teškom stanju, jednu ruku pomjera, drugu ne može, kao i obje noge. On je nakon ranjavanja jedno vrijeme bio na respiratoru jer mu je povrijeđena lezija blizu produžene moždine – navodi sagovornik za portal “Nova”.

Da podsjetimo, trinaestogodišnji učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” pucajući iz očevog pištolja usmrtio je devetero svojih školskih drugara i pripadnika obezbjeđenja. U svom krvavom piru maloljetnik je i ranio šestero učenika i nastavnicu historije.

Dječak ubica odmah je uhapšen, nakon što se sam prijavio policiji. I njegov otac uhapšen je istog dana i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana. Na teret mu se stavlja da je izvršio krivično djelo protiv opće sigurnosti. Protiv majke maloljetnika koji je izvršio masakr u “Ribnikaru” pokrenuta je istraga kojom se ispituje da li je zapostavljala ili zlostavljala sina. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh