Region

“OPET ĆE SE DOGODITI, BOJIM SE” – Dječak koji je sjekirom napao majku i sina već bio PRIJAVLJIVAN zbog krađe

Predstavnik Roma u selu Radojevo već prijavljivao dječaka koji je sjekirom napao majku i sina.

Dječak koji je sjekirom napao majku i sina - srbija danas

“Opet će se dogoditi. Bojim se”, riječi su Antona Jovanović, predstavnika Roma i bivšeg koordinatora za ljudska manjinska prava povodom napada dječaka (13) na majku i sina u selu Radojevo.

Jovanović za “Blic” navodi da se u proteklih nekoliko mjeseci dešavalo “puno stvari kod tih malih delikvenata”.

– Ja sam upozorio Centar za socijalni rad. Poslao sam im mejl u kojem sam ih zamolio da zajedno spriječimo te male delikvente, međutim, oni to nisu shvatili ozbiljno. Evo, desila se tragedija sa dječakom. Žao mi je za ovu porodicu, poznajem ih, dobra su porodica, živjeli su teško. Poznajem i porodicu dječaka. Njega ne znam kako da opišem. Za mene je divljak – riječi su Jovanovića.

Kako dalje navodi, prije mjesec dana je dječak (13) ušao u njegovo dvorište i ukrao auto.

– Nisam htio da ga tužim. Otišao sam kod njegovih roditelja i zamolio da to više ne radi. Nažalost, to nije uspjelo – reči su Jovanovića.

On otkriva i da su dječakova braća prije nejdelju dana ušla u kuću komšinice gdje su joj ukrali različite stvari, među kojima je bilo i meso iz frižidera.

– Ovim putem želim da obavijestim Centar za socijalni rad, ali i druge nadležne, da reaguju kada im se neko obrati – rekao je on.

Jovanović se potom osvrnuo i na porodicu dječaka o kojoj nema lijepe riječi.

– Što se tiče roditelja, oni su slabo marili za tu djecu. Puštali su ih na ulicu, radili su šta su htjeli. Roditelji su bili nemarljivi. Njima je cilj samo socijalna pomoć i mislim da njih djeca ne zanimaju. Tu treba neko da reaguje i da svu djecu stave u Dom – rekao je Jovanović.

Kako smo saznali iz razgovora sa mještanima ovog sela, dječak (13) je živio sa babom.

Anton Jovanović je mejl poslao Centru za socijalni rad, prenosimo ga u cjelosti:

– Poštovani, obraćam se kao predstavnik Roma i bivši koordinator za ljudska i manjinska prava. Naime, već izvjesno vrijeme u selu Radojevo dešavaju se učestale krađe čiji su izvršioci maloljetna deca. Građani sela koji nisu romske nacije svakodnevno strahuju za svoju imovinu pa su neki od njih čak prinuđeni i da se iseljavaju iz svojih domova, jer romska djeca sve češće upadaju na njihove privatne posjede. U svakodnevnom razgovoru sa mještanima sela veći broj ljudi mi se požalilo i obratilo za pomoć. Kako ne bi došlo do nekih teških posljedica i tragičnih dešavanja, potrebno je što prije donijeti neke promjene i preventivno djelovati. Ovim putem zamolio bih Vas da se organizuje sastanak gdje će da prisustvuje MUP, Vi kao Centar za socijalni rad i ja kao romski predstavnik, kako bi dalje razgovarali i razmotrili ideje i moguća rješenja – stoji u mejlu koji je Jovanović poslao 4. maja 2023. godine.

Na saslušanju samo odmahivao glavom

Osumnjičeni (13) je poslije hapšenja odveden u policijsku stanu na saslušanje. Kako se saznaje, on nije htio da objasni zbog čega je počinio krvavi pir, već je samo prilično zbunjen odmahivao glavom.

Podsjetimo, tinejdžer (13) iz sela Radojevo kod Srpske Crnje, nedaleko od Zrenjanina, uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo svog druga(17), kao i da je sjekirom povrijedio njegovu majku (57) u njihovoj kući.

Kako se saznaje, pokušaj dvostrukog ubistva dogodio se u nedelju u jedan sat poslije ponoći u Ulici maršala Tita. Dječak je, navodno, najpre napao ženu, a potom i njenog sina, inače svog najboljeg prijatelja s kojim se prethodno posvađao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh