Region

‘Dječaku vještačili mobitel. Prije užasa istraživao kazneni zakon da vidi može li izbjeći zatvor’

Napad je organizirao sada jer je znao da mu je do 14. rođendana ostalo nešto više od 2 mjeseca, a nakon toga bi bio kazneno odgovoran, piše Blic. Dječakov otac je dobio mjesec dana pritvora

Dječak (13) koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio osam vršnjaka i zaštitara, a ranio još sedmero djece, istraživao je kako izbjeći zatvor, otkrilo je vještačenje njegovog mobitela, piše Blic.

Pretraživao kazneni zakon
Masovno ubojstvo je planirao najmanje mjesec dana.

Na mobitelu je neposredno prije zločina pretraživao Kazneni zakon Srbije kako bi istražio mogu li djeca kazneno odgovarati.

– Napad je organizirao sada jer je znao da mu je do 14. rođendana ostalo nešto više od 2 mjeseca, a nakon toga bi bio kazneno odgovoran – rekao je izvor Blicu.

U 120 sekundi ispalio 57 hitaca
Telegraf je objavio kako je dječak ušao u školu u 8.40 sati, a policiju je nazvao dvije minute kasnije.

U tih 120 sekundi ispalio je 57 hitaca i upucao 16 ljudi. Ubio je sedam djevojčica i jednog dječaka te zaštitara. To je jedan od najgorih slučajeva povezanih sa školom u povijesti Europe.

Imao je popis za likvidaciju
Policija je na presici pokazala jezive skice koje su pronašli u dječakovu domu. Dječak je imao plan napada i popis učenika koje želi likvidirati. Navodno su ga zadirkivali duže vrijeme, a napad je planirao dugo.

Pištolje je uzeo iz očevog stana, imao je puna tri okvira s po 15 metara, a u ruksaku su mu pronašli i četiri Molotovljeva koktela koje je planirao zapaliti kako bi onemogućio policiji da uđe u školu.

Ocu mjesec dana pritvora
Dječakovog oca, inače radiologa, su uhitili i odredili su mu mjesec dana pritvora.

– Sumnja se da je otac u prethodnom periodu obučavao svog sina (13) da rukuje vatrenim oružjem i streljivom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, usprkos činjenici da dijete ima 13 godina te da takva obuka i aktivnost ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi. Također, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno zakonu o oružju i streljivu te prostorno tehničkim uvjetima za sigurno zbrinjavanje oružja i streljiva, jer nije osigurao uvijete sigurne za smještaj i čuvanje oružja te streljiva tako da ono ne može doći do drugih ljudi – objavila je policija.

Vučić: Ni mali, a ni onaj nešto veći monstrum više neće vidjeti svjetlo dana
Aleksandar Vučić je na izvanrednoj presici nakon novog masakra, u kojem je 21-godišnji mladić ubio osmero ljudi, rekao da ‘ni mali ni onaj nešto veći monstrum neće više nikad vidjeti svjetlo dana’.

Prije toga je reako da je predložio da vrate smrtnu kaznu, ali da su ga u vladi odbili zbog ‘nekih konvecncija’.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh