Region

DJEČAK (9) U BEOGRADSKOJ ŠKOLI NAPRAVIO SPISAK, POLICIJA REAGOVALA: Detalji nove drame!

Ovaj dječak je donio plastični pištolj u školu, koji je izvadio i okrenuo prema učenicima.

Policija - Tamara Trajković

Policiji je jutros oko 9.50 sati dobila poziv da je učenik trećeg razreda (9) Osnovne škole “Desanka Maksimović” pravio spisak sa imenima, saznaje “Blic“.

Policija je reagovala odmah po prijavi i sa dječakom će biti obavljen razgovor.

Ranije danas policija u Obrenovcu uhapsila je oca maloletnog učenika koji je jutros u Osnovnoj školi “Jefimija” u Obrenovcu nakon minuta ćutanja izvadio plastični pištolj. Sa njim je u policiju pošao i sin.

Kako se sumnja, ovaj dječak je donio plastični pištolj u školu, koji je izvadio i okrenuo prema učenicima. Policija je odmah reagovala.

– Incident se dogodio u OŠ “Jefimija” u centru Obrenovca. Na licu mjestu reagovao je školski policajac. U prvom razgovoru sa razrednom, dežurni nastavnik ostavio je djecu nakon minuta ćutanja u učionici na trenutka, kako bi vidio da li su sva djeca ušla na čas. Dječak sa inicijalima M. D. izvadio je iz ranca plastični pištolj i pokazao ga drugu. Taj drug ga je uzeo, najvjerovatnije u namjeri da ga baci u kantu – kaže Mijatović.

Hiljade građana širom Srbije sinoć je odalo počast ubijenoj djeci i čuvaru škole. Svijeće su palili u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh