Region

SIN PREMINUO, MAJKA PRONAĐENA U BESVJESNOM STANJU: Užasavajuća scena u kući kraj Prokuplja! Živjeli u katastrofalnim uslovima

U selu Gornja Stražava u Prokuplju preonađen je mrtav u krevetu u svojoj kući Zoran P. (53), a njegova majka Vera P. u besvjesnom stanju.

Jasmina S. (Foto: Kurir)

Ona je hitno prevezena u prokupačku bolnicu, gdje je u toku dijagnostika njenog stanja.

U kući pored njih dvoje, bila je i Zoranova supruga Jasmina S. (47) koja je psihički bolesnik i koja i nije bila svjesna da joj je suprug preminuo. Slučaj je prijavila komšinica.

Utvđeno je da je riječ o prirodnoj smrti, a preminuli Zoran je dosta koristio alkohol i pio antidepresive. Njegovoj majci se ovog jutra takođe slošilo i pronađena je u besvjesnom stanju, ali ni ona ne zna, niti je, kao tvrde komšije, znala da joj je sin preminuo.

– Vidjela sam Jasminu i pitala šta joj radi suprug. Rekla je da je u krevetu i da se ne pomjera. Ušla sam, jer mi je bilo sumnjivo i primijetila sam da je hladan i da ne daje znake života. Tada sam pozvala Hitnu – kaže prva komšinica ove porodice.

Ona dodaje da su živjeli u katastrofalnim uslovima,a da je Zoran često maltretirao Jasminu, čak joj zabranjivao da spava u kući, već u trošnoj štali kraj oronule porodične kuće.

Jasmina i Zoran imaju troje djece, koja su u hraniteljskoj porodici, a njihovo materijalno stanje je izuzetno loše. Žive od minimalca koji Zoran prima, kao i od socijalne pomoći.

Komšije su nakon što se čulo za tragediju došli da pomognu Jasmini, a zdravstveno stanje njegove majke Vere je nepoznato i neizvjesno, piše Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh