Region

Detalji nesreće: Krenuo na selo da pomogne djedu, pa nastradao

Tinejdžer Aleksandar S. (18) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na izlazu iz Smederevske Palanke u Srbiji, krenuo je iz kuće svog amidže da pomogne djedu na selu.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Naime, Aleksandar je imao probnu vozačku dozvolu, a najvjerovatnije je izgubio kontrolu nad svojim Citroenom i sudario se sa automobilom Fiat Stilo u kjeom su bili otac i sin.

– On je bio kod svog amidže ovdje u Palanci i rekao mu je da ide do djeda na selo nešto da mu pomogne, ali kod djeda se nikada nije pojavio. Tada smo čuli šta se desilo i odmah shvatili o kome je riječ. Porodica je slomljena – kaže komšija za Kurir.

Muškarac kočio

Prema njegovim riječima, cijela nesreća je misterija jer je Aleksandar potpuno izgubio kontrolu nad vozilom, a nije udario ni u bankinu, niti je utvrđeno da mu je nešto na putu smetalo.

– Muškarac koji je išao u suprotnom smjeru je kočio sigurno 100 metara, vjerovatno je mislio da će se Aleksandar vratiti u svoju traku, ali je došlo do direktnog sudara i Aleksandar je preminuo na mjestu – kaže komšija.

Prelom noge

Kako se saznaje, otac (48) koji je bio za volanom Fiata je teško povrijeđen i zadobio je prelom noge, dok je njegov sin pretrpio lakše tjelesne povrede i u stanju šoka je zbog svega što se desilo.

– Oni su odmah prevezeni u bolnicu u Smederevskoj Palanci, a policija utvrđuje tačne okolnosti događaja. Za sada je na osnovu tragova na putu ustanovljeno samo da je mladić prešao u suprotnu traku i tako naletio na vozilo u kojem su bili otac i sin. Tijelo mladića bit će poslano na obdukciju i radit će se analiza da se provjeri da li je bio pod dejstvom alkohola ili narkotika – kaže izvor, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh