Region

BOG NAS JE BLAGOSLOVIO SA ČETVERO DJECE, SAD IH NEMA: AMIDŽA STRADALIH MALIŠANA IZ NOVOG PAZARA OTKRIO TUŽNU PORODIČNU SUDBINU

Abdo i Amra su se upoznali preko interneta, zaljubili i vjenčali prije pet godina u Egiptu, dugo su živjeli u Kairu, a njihov prvi sin je odrastao sa nama, počinje priču Eslam Attia amidža stradalih mališana, koji su život izgubili u stravičnom požaru u Novom Pazaru.

amidža - Hayat

Brat od oca nastradale djece, koji je u teškom stanju i životnoj opasnosti, apeluje na sve građane koji su voljni da doniraju kožu njegovom bratu da se jave bolnici u Beogradu, kako bi se uradili brzi testovi i utvrdili da li je donor odgovarajuć. Operacija bi trebalo da se obavi u četvrtak.

Živjeli su u Kairu blizu naše porodice, onda su se nakon par mjeseci vratili u Srbiju kako bi Amra završila studije medicine. Dobila je prvo dijete dječaka Zaina, zatim su ponovo došli u Kairo, a dječak je odrastao sa nama sve dok nisu morali da se vrate u Srbiju. Stalno su bili na relaciji Egipat-Srbija, posjećivali su nas kad god su mogli, ali su se vraćali u Srbiju zbog Amrinih studija – priča neutješan amidža stradale djece.

Kako je ispričao, jedan od njegove braće je stigao u Srbiju i pokušaće da donira kožu. Eslam čeka informacije o zdravstvenom stanju svog brata i u pripravnosti je da krene i on u Srbiju.

Kako je ispričao, njihova majka je veoma potresena i neko mora da vodi računa o njoj, te je planirao da on ostane u Egiptu.

Šta se dogodilo je tragedija, Bog nas je blagoslovio sa četvero djece, naša srca su sada slomljena, bože daj nam strpljenja i snage da preživimo – ispričao je Eslam.

Kako kaže, majka stradale djece Amra je van životne opasnosti i njene povrede su mnogo lakše, nego kod njegovog brata.

Mnogo ljudi je otišlo u bolnicu i željeli su da budu donatori, ali nažalost ne odgovaraju, zato molim sve dobre ljude da se jave i pomognu nam da spasimo život našem bratu – ispričao je Eslam.

Podsjetimo, stravičan požar se dogodio u nedelju u Novom Pazaru, kada je četvoro djece izgubilo život. Jedno dijete je davalo znake života, pokušana je reanimacija, ali nažalost neuspješno.

Ljekari se trenutno bore za život ocu djece, egipatskom državljaninu. Kako je saopštio MUP, vatra u stambenoj zgradi u Novom Pazaru je izbila mnogo ranije prije same dojave. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh