Region

NEVRIJEME HARA HRVATSKOM: Bura ruši stabla, snijeg zatrpao ceste, HAK – zatvorene sve ceste između Dalmacije i unutrašnjosti

Snježna oluja koja hara regionom i našom zemljom stvorila je velike probleme.

Naime, u Hrvatskoj od 14:30 zbog meteoroloških uslova, nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

U toku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državnu cestu DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

DHMZ je objavio upozorenja za cijelu Hrvatsku. Na sjevernom Jadranu puše jaka i orkanska bura, dok na splitskom i dubrovačkom području puše jako jugo koje će okrenuti na buru. U unutrašnjosti su objavljena upozorenja zbog snijega.

U Velebitskom kanalu očekuje se vrlo jaka i olujna, mjestimice i orkanska bura. Najjači udari vjetra će iznositi između 75 i 185 km/h. Na Kvarneru se očekuju udari vjetra od 65 do 150 km/h, a u riječkoj regiji će prelaziti 110 km/h.

Zbog vjetra, u prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;

U prekidu su i katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Sobra-Šipanska Luka-Dubrovnik, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split;

Vjetar je prekinuo i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, piše Index.

Katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel, a trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

U Slavonskom Brodu nevrijeme lomilo stabla .

U Slavonskom Brodu je nevrijeme na više lokacija u gradu polomilo stabla, a grane su padale na ceste i pješačke staze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh