Region

Putin uputio Vučiću čestitku povodom Dana državnosti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitku povodom Dana državnosti Srbije.

Aleksandar Vučić - Instagram

Vučiću je čestitku ruskog predsjednika uručio veleposlanik Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika Vaše zemlje – Dana državnosti. Srbija je značajan i pouzdan partner Rusije. Visoko cijenimo izbalansirani vanjskoplitički smjer koji Beograd provodi u aktualnim složenim međunarodnim okolnostima. Podržavamo Vaše napore usmjerene na zaštitu teritorijalnog integriteta zemlje i rijšavanje kosovskog pitanja. Uvjeren sam da dalji razvoj rusko-srpskog strateškog partnerstva u potpunosti odgovara interesima naših bratskih naroda. Iskreno Vam želim dobro zdravlje i uspjeh, a svim građanima Srbije blagostanje i napredak“, navodi se, a prenosi RTS.

Srbija 15. februara, na Sretenje, slavi Dan državnosti. Vučić je jučer primio čestitku i od kineskog pridsjednik Sija Đinpinga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh