Region

Aleksandar Vučić u Generalštabu: Radimo na smirivanju tenzija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije nakon sastanka u Generalštabu, a povodom događaja na KiM.

Aleksandar Vucic - Screenshot

Predsjednik je rekao da su završili sastanak, prije toga je general Mojsilović imao razgovor sa komandantom KFOR-a.

– Prihvaćene su obaveze obje strane. Bilo je mnogo laži i dezinformacija. U ponoć komandant KFOR-a dolazi u Kosovsku Mitrovicu i razgovor sa Goranom Rakićem – rekao je Vučić.

Kako kaže, molili su međunarodne predstavnike da učine sve što je moguće da se ovo zaustavi.

– Vjerujem da ćemo imati dobre vijesti. Nadam se da će ovo sutra biti deeskalirano i da ćemo sa novim kompromisnim rješenjima doći do mira – rekao je Vučić.

Kako kaže, vjerovatno nam predstoji najveća politička borba u narednim danima.

– Želim da se zahvalim onima koji su podržali Srbiju, čak i oni koji su bili korektni i iznosili korektne stavove. Posebno hoću da se zahvalim predstavnicima ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije, koji su reagovali na veoma korektan način – rekao je Vučić.

Kako kaže, radi se na smirivanju tenzija, jer je to, dodaje, najvažnije.

– Koliko to god bilo teško, predaje neće biti i pobjedit će Srbija – rekao je Vučić, piše Pink.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh