Region

NOVA REKONSTRUKCIJA UBISTVA PJEVAČICE: JELENINA AGONIJA JE TRAJALA ČAK 20 MINUTA!

Tačno šest i po godina od ubistva pjevačice Jelene Krsmanović konačno je riješena misterija šta se događalo kobnog dana na nasipu u Crvenki i na koji način je žena ubijena, ali i kako je izgledao zločin iz minuta u minut.

Zorana Marjanovića je Viši sud u Beogradu osudio na četrdesetogodišnju robiju 22. jula ove godine. Sudinica Jelena Škulić je gotovo sat čitala pred punom sudnicom obrazloženje presude, u kojem je opisano kako su i kada supružnici došli na nasip, koga su zvali i ko ih je zvao neposredno prije i poslije zločina, kako je došlo do napada i ubistva, a potom i kako je osuđeni prijavio nestanak supruge, nakon čega je započela potraga za njom.

Zoran, Jelena i Jana su se nasip dovezli u 16.36 sati, a dva minuta kasnije pjevačica se odvaja od njih i kreće da trči.

Kako je Zoran Marjanović ispričao, on je ostao sa djetetom. Pratili su je pogledom, tvrdio je, dok im jednog trenutka nije nestala iz vidokruga. Međutim, iskaz njihove maloljetne kćerke je bacio sjenku na tu tvrdnju, a na kraju je bio jedan od dokaza koji su srušili Zoranov alibi i doveli do ovakve presude.

Naime, iako je djevojčica govorila da je sve vrijeme bila sa tatom, da su gledali mamu kako trči i da je on nije ostavljao nijednog trenutka, opis prizora koji je gledala u tim trenucima pokazao je da se oni nisu nalazili na mjestu na kojem je osuđeni naveo.

Jana je u iskazu navela da nije mogla da vidi mamu od šume i drveća, međutim, na tom mjestu gdje je on rekao da su stajali šume i drveća nije bilo. Bilo na mjestu odakle su se popeli, a gdje je svjedok rekao da je u kritično vreme vidio muškarca i ženu, čiji opis odgovara opisu supružnika, koji su bili bez djeteta – objasnila je Škulić šta se, prema zaključcima sudskog vijeća, dogodilo i gdje se djevojčica nalazila u vrijeme ubistva.

Na osnovu listinga je utvrđeno da je nesretnu ženu posljednja čula kuma Marjanovića, Vera Vukmanović koja ju je nazvala u 16.41 da je pita gdje je nožić za skidanje žuljeva.

Dva minuta kasnije, Jelena je stigla da odgovori i na poruku jedne doktorice iz Borče.

– Oko četiri sata po podne ja sam joj na njen prethodni SMS odgovorila da njena majka treba da nastavi da pije gvožđe. U 16.43 Jeca mi je napisala “OK” i pitala je da li su Zoričini rezultati loši zbog zračenja. Na tu poruku ja joj nisam odgovorila – ispričala je doktorica M.Š. na saslušanju.

Za to vrijeme, odmah pošto se Jelena odvojila od njega i kćerke, u 16.38 sati, kako je utvrđeno Zoran je ugasio telefon, a ponovo uključio u 17.04. Prema dokazima koji su prikupljeni, a na osnovu baznih stanica utvrđeno je da je Zoran telefon uključio nedaleko od mjesta gde je Jelenin telefon posljednji put lociran – pored mjesta ubistva u vrijeme ubistva.

Naime, sudinica je rekla da telefon Zorana Marjanovića nije registrovala nijedna bazna stanica 26 minuta, baš u vrijeme kada su pjevačici nanesene smrtonosne povrede, odnosno, kako je utvrđeno, da ga je on isključio u 16.38 i ponovo uključio u 17.04.

– Nesumnjivo je utvrđeno da je Jelena Marjanović napadnuta za manje od 20 minuta po dolasku na nasip – rekla je sudinica i opisala napad:

– Zoran je iskoristio Jelenino povjerenje i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, dok je dijete ostalo tamo. Kada su se spustili, krenuo je za njom i oštrim predmetom je ubo u desni lakat. Ona je nakon toga počela da bježi, dok je trčala izgubila je patiku, mobilni telefon i gumicu kojom joj je kosa bila vezana. On je sustigao kada je ušla u kanal, strgao joj je gornji dio trenerke i ubio je sa osam udaraca metalnim predmetom u glavu.

Obdukcija je pokazala da je Jelena ubijena u periodu od 16.47 do 17.10.

Zoran je nakon toga, rekla je sudinica, uključio telefon, a signal je lociran u blizini mjesta gdje je Jelena ubijena.

– On i Jana nisu mogli za to vrijeme da stignu do mjesta gdje je registrovan signal telefona ponovo, posebno ne na način na koji je on opisivao da su išli – sporo i zastajkujući – objasnila je sudinica.

ZVAO JELENU, BRATA, OCA, PA POLICIJU

Tada je više puta zvao broj ubijene supruge, a onda i oca Vladimira i brata Miloša.

– Zoran me je pozvao i rekao da je Jelena otišla na trčanje, da se nije vratila, da ne može da je nađe i da dođem na nasip. Zatim me je zvao otac i rekao da je i njega zvao. Zoran me je ponovo pozvao, bio je sav uspaničen i sa ocem sam Yugom otišao do nasipa – svjedočio je tokom postupka brat osuđenog.

GDE JE ZORANOVA JAKNA?

Pola sata nakon ubistva je, pročitala je sudinica, pozvao policiju, da prijavi nestanak i poznanika policajca Borisa Pucića.

– Prijatelja policajca i policiju je pozvao pola sata po ubistvu, što mu je ostavilo dovoljno vremena da baci krvavu jaknu i sve kompromitujuće – rekla je sudinica obrazlažući kako na Zoranovoj odjeći nisu pronađeni tragovi žrtvine krvi, što je objasnila navodima svjedoka da je čovjek koji je tada vidio u blizini mjesta zločina sa ženom na sebi imao jaknu.

Jakna kasnije nije pronađena, Zoran je kasnije na sebi imao jaknu koja je izgledala drugačije od opisane, a koju mu je, prema njegovim riječima, donio otac kada je došao na nasip.

Sudinica je rekla da je u pozivima simulirao zabinutost.

Zvanična prijava Jeleninog nestanka podnesena je u 19.35. Policijskoj upravi za grad Beograd UKP Osmo odjeljenje, a policija je na nasip došla oko 23 sata, piše Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh