Region

Hrvat koji je ranjen u Ukrajini stigao u Hrvatsku, ima teške povrede

Radi se o povredama ruke i noge, ali pacijent je stabilan, rekao je dr. Matić

Krešimir Matić - HRT

Hrvatski državljanin koji je ranjen na ukrajinskom bojištu u Harkovskoj oblasti sinoć je došao u Hrvatsku.

Prijevoz Hrvata osiguralo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova te Ministarstvo zdravstva. Muškarac je hospitaliziran u KB-u Dubrava, javlja Dnevnik HTV-a.

Hrvat je novinarki HTV-a rekao da se osjeća dobro i da je punog srca otišao pomoći ukrajinskom narodu, no nažalost nije mislio da će biti ranjen. O njegovim povredama govorio je dr. Krešimir Matić iz Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava.

– Pacijent je primljen u KB Dubrava u Kliniku za plastičnu kirurgiju s teškim tjelesnim povredama, ali izvan je životne opasnosti. Ima teške tjelesne povrede. Radi se o povredama ruke i noge, ali pacijent je stabilan. U toku je dodatna obrada nakon koje će se tačno utvrditi vrsta i težina ozljede i vjerovatno će se morati planirati operativni zahvat, a oporavak će ovisiti i o toku operacije i vrsti povrede – rekao je dr. Matić za Dnevnik HTV-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh